Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Lektor Christoffer Karoff, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

17.09.2021 | Institut for Geoscience

Fantasifulde forskningseksperimenter får millioner

Lektor Christoffer Karoff fra Geoscience er en af modtagerne. Han modtager 2 mio. kr. til et projekt, der skal designe og konstruere en prototype til overvågning af metanemissioner fra rummet. Det er Villum Experiment-programmet, der uddeler midlerne, hvor 19,7 mio ud af en pulje på 99 mio. går til Faculty of Natural Sciences. Læs mere her.

Foto: Lehmann i 1932. Det Kgl. Danske Bibliotek, og København Universitets bibliotek

09.09.2021 | Institut for Geoscience

Foredrag: Om Inge Lehmann - kvinden, der opdagede Jordens indre kerne

Hør om den danske seismolog Inge Lehmann, når geofysiker David Lundbek Egholm og forfatter Lotte Kaa Andersen fortæller om hendes liv og forskningskarriere. Det er et blandt flere offentlige foredrag i Naturvidenskab, der livestreames på flere lokationer i Danmark.

Erik Thomsen og Rasmus Andreasen fra Institut for Geoscience

03.09.2021 | Institut for Geoscience

Seneste nyt om Egtvedpigens oprindelse

Erik Thomsen og Rasmus Andreasen svarer her på Robert Freis kommentar-artikel. De viser, at de beregninger, Robert laver for at understøtte sine argumenter, bygger på et forkert grundlag. Når man i stedet bruger de bedst tilgængelige estimater i beregningerne, er der intet i strontium-signaturerne, der tyder på, at Egtvedpigen ikke kom fra Egtved.

Professor Hamed Sanei, Institut for Geoscience

01.09.2021 | Institut for Geoscience

Professor Hamed Sanei modtager Ralph Gray prisen

Et stort tillykke til professor Hamed Sanei fra Geoscience, der modtager årets Ralph Gray pris for artiklen ”The Genesis of Solid Bitumen”. Artiklen er udvalgt som den bedst bedømte artikel i 2020 inden for kul og organisk petrologi. Se mere om prisen og find den omtalte artikel via dette link.