Copernicus Masters

07.04.2020 | Institut for Geoscience, Entrepreneurship, Møde

Copernicus Masters skudt i gang

Sammen bruger vi rummet, hver for sig

19.03.2020 | Institut for Geoscience, Forskning

Ny artikel på Videnskab.dk om kæmpestjernen Betelgeuse

Superhovsa: Betelgeuse er ikke i gang med at eksplodere i supernova

03.03.2020 | Institut for Geoscience, Udgivelse, Forskning

Ny artikel i Scientific Reports om relationen mellem vulkanisme og masseuddøen

Nye analyser af platin-gruppe grundstofferne støtter hypotesen om at vulkanisme er årsagen til masseuddøen i slutningen af Trias perioden for 201 mio. år siden

Arrokoth er en komet med en form, som bærer præg af at være dannet af to sammensatte objekter. (Foto: NASA/John Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute/Roman Tkachenko)

14.02.2020 | Institut for Geoscience

En snemand gør os klogere på hvordan Jorden er dannet

Det er ikke kun i Disneys Frozen, at man finder en populær snemand. I videnskabelige kredse er fokus rettet mod en helt anden snemand: en ude i rummet. Denne snemand hedder Arrokoth, og den kan måske lære os mere om, hvordan planeter bliver dannet. Vores lektor Christoffer Karoff har snakket med Videnskab.dk om "rum-snemanden", og du kan…

(Foto: NSO/NSF/AURA)

30.01.2020 | Institut for Geoscience, Natur og teknologi

"Aldrig set før: Her er verdens mest detaljerede billeder af Solens boblende ildhav". Ny artikel om Solen i videnskab.dk

Christoffer Karoff, Lektor ved Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, fortæller om det nye teleskop på Hawaii: Daniel K. Inouye Solar Telescope, der netop har taget sine første billeder af Solen.

Taal-vulkanen (foto: Google Earth)

15.01.2020 | Institut for Geoscience, Presseklip

Vulkanen Taal er blandt verdens 10 farligste vulkaner

Gry Barfod, adjunkt ved Institut for Geoscience på Aarhus Universitet, fortæller i artikel i Berlingske Tidende hvorfor, Taal-vulkanen i Filippinerne er så farlig.

15.11.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Grønlands indlandsis kan reagere hurtigt og uventet på klimaforandringer

Ny forskning komplicerer vores billede af, hvordan afsmeltningen af is ved Grønland foregår

15.11.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

700 'forskere og fagfolk' afblæser klimakrisen i åbent brev til FN, men brevet er noget sludder

Der er ingen klimakrise, lyder det i et åbent brev til FN, som over 700 personer, der angiveligt er forskere og fagfolk, har underskrevet. Men brevet er fyldt med stråmænd, halve sandheder, og det meste af det er noget sludder, lyder det blandt andet fra fem klimaforskere.

31.10.2019 | Institut for Geoscience, Forskning

Ny podcast: Hvordan finder man liv i rummet?

Geoscience handler ikke kun om at forstå Jorden. Det handler også om at forstå geologien på de tusinder af exoplaneter vi har opdaget de seneste år og dermed mulighederne for at finde liv andre steder i universet

30.10.2019 | Udgivelse, Forskning, Institut for Geoscience

Ny artikel i Scientific Reports om den grønlandske indlandsis' reaktion på klimaforandringer

Indlandsisen i Vestgrønland strakte sig længere ud i havet under MIS 4 end under det seneste "Istids maksimum"

30.10.2019 | Forskning, Institut for Geoscience, Udgivelse

Ny artikel i Science Advances om årsagerne til masseuddøen for 201 mio. år siden

Muterede bregner kaster lys over masseudryddelsen i triasperioden

23.09.2019 | Institut for Geoscience, Udgivelse

"Jagten på de kosmogene nuklider". Artikel i Laboranten.

Laboratorietekniker Birte Lindahl Eriksen og laborant Rikke Brok Jensen har skrevet en artikel om deres besøg ved University of Vermont, Department of Geology, Community Cosmogenic Facility.

13.09.2019 | Besøg, Institut for Geoscience

Nye geologer på vej

Gry Barfod har været på besøg i 1. klasse på Hasle Skole og undervist i geologi.

Foto: Stott et al., 2019, Remote Sensing

06.09.2019 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Lolland og Sønderjylland gemmer muligvis på ringborge fra vikingetiden

Søren Munch Kristiansen fra Geoscience var i TV2 Nyhederne, hvor de også viser HydroGeofysik Gruppens nye tMAG udstyr

Foto: Dorthe Lundh

04.09.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Ny geofysisk teknologi baner vejen for renere vandmiljø

Forskning udført af Den HydroGeofysiske gruppe ved Institut for Geoscience har gjort det muligt at kortlægge markers geologiske lag, så landmænd kan gøde mere effektivt.

Viser resultater 1 til 15 ud af 165

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste