Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

GEOSCIENCE

Forstå Jordens fortid, nutid og fremtid

Nyheder

Den forhistoriske by Gerasa. Foto: Mike van Schoonderwalt, Pexels

10.06.2021 | Institut for Geoscience

Overraskende hot-spot for metalforurening i forhistorisk by

I forhistoriske byer er metalforurening blevet forklaret med minedrift og bly fra vandrør, men et nyt internationalt studie af bl.a. Søren Munch Kristiansen og Gry Hoffmann Barfod peger på, at mindre hverdagsaktiviteter i forhistoriske byer skal medregnes for at forstå forureningsfordelingen. Deres rolle er langt større end hidtil antaget.

Lektor Christoffer Karoff, Institut for Geoscience

08.06.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Ny podcast om solformørkelse: Når Solen forsvinder og mørket bryder frem

På torsdag er der delvis solformørkelse over Danmark. Derfor kan du høre lektor Christoffer Karoff fortælle om de forskellige slags solformørkelser og om solens corona i podcasten fra RumSnak. Hør også om solstorme og om, hvordan solens cyklus påvirker vores atmosfære og også spiller ind i klimaforandringerne. Lyt med her.

Lektor Thorsten Nagel, Institut for Geoscience

04.06.2021 | Institut for Geoscience

Ekstrem CO2 drivhuseffekt opvarmede den tidlige Jordklode

Selvom solstråling var relativt lav, var temperaturen på den unge jord varm. Et internationalt team af geoforskere har fundet vigtige spor på, at høje niveauer af kuldioxid i atmosfæren var ansvarlige for disse høje temperaturer. Det blev kun køligere med begyndelsen af pladetektonik, da CO2 gradvist blev fanget og lagret på de nye kontinenter.

Viser resultater 13 til 15 ud af 236

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

 

 

Det er her vi bor - kom med indenfor

På denne virtuelle tur kommer du hurtigt med rundt på de snirklede gange på Institut for Geoscience.  Undervejs kan du blandt andet se og høre om Jyllands første seismometer og stenen, hvor "Jordens børn" bliver født. Nyd også synet af de smukke udstillede sten og fossiler, oplev undervisningslokaler og nogle af de mange forskellige laboratorier.


Find vej til Institut for Geoscience

Facebook.com/geoaarhus

Følg vores Instagramprofil @geoscience_au

Interne Geoscience portaler