Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

GEOSCIENCE

Forstå Jordens fortid, nutid og fremtid

Nyheder

Girls' Day in Science - foto: Hempel

03.06.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geoscience inviterer gymnasiepiger til “Girls' Day in Science”

Institut for Geoscience er med i den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science, der finder sted den 6. oktober. Her kan pigerne møde nogle af vores seje kvinder, som studerer eller forsker inden for Geoscience. Gennem workshops og praktiske opgaver får de en forsmag på, hvordan det er at være studerende på instituttet. Se dagens program her.

Rasmus Andreasen

01.06.2021 | Institut for Geoscience

Diskussionen fortsætter: Strontium og Egtvedpigens oprindelse

Endnu et kapitel er blevet skrevet i føljetonen om Egtvedpigens oprindelse. Rasmus Andreasen og Erik Thomsen svarer Robert Frei fra Københavns Universitet, der stiller spørgsmål ved de indsamlede data. Du kan læse argumenterne i Forskerzonen på Videnskab.dk.

Professor Hamed Sanei fra Institut for Geoscience

27.05.2021 | Institut for Geoscience

Forskere er alarmerede: Kviksølv hober sig op på bunden af dybhavsgravene

Mængden af det kviksølv, vi har fundet i dybhavsgravene, overstiger langt de værdier, der tidligere er registreret i sedimenter fra de åbne oceaner, konstaterer professor Hamed Sanei fra Geoscience, der er med i den internationale forskergruppe fra Danmark, Canada, Tyskland og Japan, der står bag opdagelsen. Læs mere om det overraskende studie her.

Viser resultater 16 til 18 ud af 236

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

 

 

Det er her vi bor - kom med indenfor

På denne virtuelle tur kommer du hurtigt med rundt på de snirklede gange på Institut for Geoscience.  Undervejs kan du blandt andet se og høre om Jyllands første seismometer og stenen, hvor "Jordens børn" bliver født. Nyd også synet af de smukke udstillede sten og fossiler, oplev undervisningslokaler og nogle af de mange forskellige laboratorier.


Find vej til Institut for Geoscience

Facebook.com/geoaarhus

Følg vores Instagramprofil @geoscience_au

Interne Geoscience portaler