Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

GEOSCIENCE

Forstå Jordens fortid, nutid og fremtid

Nyheder

Adjunkt Katrine Juul Andresen, Institut for Geoscience

09.07.2021 | Institut for Geoscience

Kortlægning af miner ved Kalø Vig

Der ligger stadig gamle miner fra 2. verdenskrig i Koraldybet ved indsejlingen til Kalø Vig. I dette klip fra TV2 Østjylland kan du høre vores adjunkt Katrine Juul Andresen (fra 4:08) fortælle om et projekt, som kortlægger minerne. Her er Geoscience med i dataindsamlingen og rådgivning omkring kortlægningen.

Christoffer Karoff, Institut for Geoscience

07.07.2021 | Institut for Geoscience

Fra supernova til stjernestøv - gåden om Betelgeuse er løst

Flere astronomer troede at kæmpestjernen Betelgeuse var ved at eksplodere, men det var ikke tilfældet. I stedet var det stjernestøv, der indhyllede Betelgeuse. Men hele processen omkring Betelgeuse er vigtig i forhold til at forstå udviklingen i universet og dermed også livets opståen i universet, fortæller Christoffer Karoff i artiklen.

Marit-Solveig Seidenkrantz fra Institut for Geoscience

30.06.2021 | Institut for Geoscience

Hvad isen kan fortælle – felttur til Grønland

I det nordøstlige Grønland findes der uudforskede områder, når det vedrører forskning i klimaforandringer og havmiljø. Nu vil et forskningsprojekt projektfinansieret af Danmarks Frie Forskningsfond og ledet af Marit-Solveig Seidenkrantz, skabe værdifuld viden om regionen ved at benytte et nyt og unikt datasæt. Læs mere her

Viser resultater 7 til 9 ud af 236

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

 

 

Det er her vi bor - kom med indenfor

På denne virtuelle tur kommer du hurtigt med rundt på de snirklede gange på Institut for Geoscience.  Undervejs kan du blandt andet se og høre om Jyllands første seismometer og stenen, hvor "Jordens børn" bliver født. Nyd også synet af de smukke udstillede sten og fossiler, oplev undervisningslokaler og nogle af de mange forskellige laboratorier.


Find vej til Institut for Geoscience

Facebook.com/geoaarhus

Følg vores Instagramprofil @geoscience_au

Interne Geoscience portaler