Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

GEOSCIENCE

Forstå Jordens fortid, nutid og fremtid

Nyheder

Professor Hamed Sanei

03.03.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

De hadale grave er dynamiske hotspots til tidlig diagenese i dybhavet

Professor Hamed Sanei fra Geoscience har i samarbejde med en international forskergruppe udforsket sedimentkarakteristika og in situ bentisk iltoptagelse langs to grave i Stillehavet. De har fundet ud af, at hadele grave repræsenterer dybhavs-hotspots til tidlig diagenese og er mere forskelligartede og dynamiske miljøer end tidligere anerkendt.

I laboratoriet

02.03.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Organisk materiales mysterier i de 120 millioner år gamle klipper i Nordsøen

Hemmelighederne om, hvordan organisk materiale kom til klipperne, dets udvikling og hvilken rolle det kan spille i opbevaring af energi og drivhusgasser, afsløres nu takket være den nye forskning udført af Arka Rudra, Hamed Sanei, Carlette Blok og Stéphane Bodin fra Institut for Geoscience i samarbejde med GEUS. Læs artiklen her.

Teodora Pados-Dibattista

16.02.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Ungarsk populærvidenskabelig artikel om Foraminifera og klimarekonstruktioner

MSCA postdoc Teodora Pados-Dibattista har skrevet en populærvidenskabelig artikel om anvendelsen af Foraminifera i paleoklimatrekonstruktioner, og om hvordan hun bruger disse mikrofossiler inden for rammerne af sit projekt ved Institut for Geovidenskab. Artiklen er offentliggjort i det ungarske onlinemagasin Qubit.

Viser resultater 25 til 27 ud af 224

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 41 til 18 ud af 18

Forrige 1 2 3 4

 

 

Det er her vi bor - kom med indenfor

På denne virtuelle tur kommer du hurtigt med rundt på de snirklede gange på Institut for Geoscience.  Undervejs kan du blandt andet se og høre om Jyllands første seismometer og stenen, hvor "Jordens børn" bliver født. Nyd også synet af de smukke udstillede sten og fossiler, oplev undervisningslokaler og nogle af de mange forskellige laboratorier.


Find vej til Institut for Geoscience

Facebook.com/geoaarhus

Følg vores Instagramprofil @geoscience_au

Interne Geoscience portaler