Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

GEOSCIENCE

Forstå Jordens fortid, nutid og fremtid

Nyheder

Det tredelte billede viser calderavæggen ved Balos havn på Thera. (a) og (b) viser de to første eruptionsfaser i det Minoiske udbrud (pilene). (c) viser hvor man i 1871 udgravede et kykladisk hus på en terrasse (til venstre) og øverst til højre udgravningsstedet Raos, hvor der lå et kykladisk palads.

21.04.2021 | Institut for Geoscience

Artikel bringer nyt lys på Santorini vulkanen

Walter L. Friedrich, J. Richard Wilson og Annette Højen Sørensen diskuterer og nyfortolker sammen med Samson Katsipis calderaens stratigrafi. Via geologiske og arkæologiske fund under calderavæggens askelag fra den Minoiske eruption konkluderer de, at der har eksisteret terrasser på indersiden af calderaen, som var beboet i bronzealderen. Klik og…

Den 28. april kan du opleve mange gratis online foredrag af Aarhus Universitets forskere.

20.04.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Oplev to forskellige online foredrag fra Geosciences forskere til Forskningens Døgn den 28. april

Katrine Juul Andresen tager dig med under havet til ”Doggerland – et forhistorisk landskab g(l)emt under Nordsøens bølger” og Rasmus Andreasen og Erik Thomsens tager dig med tilbage i tiden, når ”Danmarkshistorien skrives om: Skrydstrup- og Egtvedpigen var nok ikke kosmopolitter”. Se hele programmet her.

Kønsbalance på geofagene i Danmark

15.04.2021 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Projekt igangsat for at opnå kønsbalance

Det langsigtede perspektiv med projektet er at opnå en ligelig kønsfordeling og dermed forhindre et massivt tab af talent og skabe en attraktiv arbejdsplads. I projektet bliver der indsamlet kønsbaserede data, som skal diskuteres i forhold til udenlandske undersøgelser og erfaringer vedrørende kønsbaserede initiativer i forskningsmiljøer.

Viser resultater 25 til 27 ud af 236

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

 

 

Det er her vi bor - kom med indenfor

På denne virtuelle tur kommer du hurtigt med rundt på de snirklede gange på Institut for Geoscience.  Undervejs kan du blandt andet se og høre om Jyllands første seismometer og stenen, hvor "Jordens børn" bliver født. Nyd også synet af de smukke udstillede sten og fossiler, oplev undervisningslokaler og nogle af de mange forskellige laboratorier.


Find vej til Institut for Geoscience

Facebook.com/geoaarhus

Følg vores Instagramprofil @geoscience_au

Interne Geoscience portaler