15.11.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Grønlands indlandsis kan reagere hurtigt og uventet på klimaforandringer

Ny forskning komplicerer vores billede af, hvordan afsmeltningen af is ved Grønland foregår

15.11.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

700 'forskere og fagfolk' afblæser klimakrisen i åbent brev til FN, men brevet er noget sludder

Der er ingen klimakrise, lyder det i et åbent brev til FN, som over 700 personer, der angiveligt er forskere og fagfolk, har underskrevet. Men brevet er fyldt med stråmænd, halve sandheder, og det meste af det er noget sludder, lyder det blandt andet fra fem klimaforskere.

31.10.2019 | Institut for Geoscience, Forskning

Ny podcast: Hvordan finder man liv i rummet?

Geoscience handler ikke kun om at forstå Jorden. Det handler også om at forstå geologien på de tusinder af exoplaneter vi har opdaget de seneste år og dermed mulighederne for at finde liv andre steder i universet

30.10.2019 | Udgivelse, Forskning, Institut for Geoscience

Ny artikel i Scientific Reports om den grønlandske indlandsis' reaktion på klimaforandringer

Indlandsisen i Vestgrønland strakte sig længere ud i havet under MIS 4 end under det seneste "Istids maksimum"

30.10.2019 | Forskning, Institut for Geoscience, Udgivelse

Ny artikel i Science Advances om årsagerne til masseuddøen for 201 mio. år siden

Muterede bregner kaster lys over masseudryddelsen i triasperioden

23.09.2019 | Institut for Geoscience, Udgivelse

"Jagten på de kosmogene nuklider". Artikel i Laboranten.

Laboratorietekniker Birte Lindahl Eriksen og laborant Rikke Brok Jensen har skrevet en artikel om deres besøg ved University of Vermont, Department of Geology, Community Cosmogenic Facility.

13.09.2019 | Besøg, Institut for Geoscience

Nye geologer på vej

Gry Barfod har været på besøg i 1. klasse på Hasle Skole og undervist i geologi.

Foto: Stott et al., 2019, Remote Sensing

06.09.2019 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Lolland og Sønderjylland gemmer muligvis på ringborge fra vikingetiden

Søren Munch Kristiansen fra Geoscience var i TV2 Nyhederne, hvor de også viser HydroGeofysik Gruppens nye tMAG udstyr

Foto: Dorthe Lundh

04.09.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Ny geofysisk teknologi baner vejen for renere vandmiljø

Forskning udført af Den HydroGeofysiske gruppe ved Institut for Geoscience har gjort det muligt at kortlægge markers geologiske lag, så landmænd kan gøde mere effektivt.

04.09.2019 | Institut for Geoscience, Historie og arkæologi

Lolland og Sønderjylland gemmer måske på ringborge fra vikingetiden

Søren Munch Kristiansen, lektor ved Institut for Geoscience, fortæller om ny metode til at lede efter ringborge.

02.09.2019 | Institut for Geoscience, Forskning

Ny artikel om Egtvedpigens oprindelse

Weekendavisen bringer en ny artikel, der belyser de forskellige opfattelser af, hvor Egtvedpigen kommer fra

Årgang 2019

27.08.2019 | Institut for Geoscience

Introdage for nye bachelorstuderende på Geoscience

Der var pyntet med flag da Geoscience onsdag d. 21. august bød velkommen til 3 dages introduktion for de nye bachelorstuderende. Introdagene er en blanding af faglige og sociale arrangementer arrangeret af tutorerne fra andre årgange på uddannelsen.

Lauge Koch in icy water
Researchers at Lauge Koch

22.08.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi, Forskning

Arctic Marine fieldwork in West Greenland

Five researchers from the Department of Geoscience are leaving today on a 3-week expedition on HDMS Lauge Koch.

Independence Fjorden i det nordlige Grønland. Foto: Nicolaj Krog Larsen

07.08.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi, Forskning, Udgivelse

Nyt studie på forsiden af Geology

Videnskabelig artikel om dannelsen af Grønlands fjorde publiceret i Geology

Foto: Else Marie Friis. Figuren viser synkrotronstrålnings-røntgen-mikrotomografisk rekonstruktioner af en frugt med et enkelt frø fra ældre kridttidsaflejringer i USA set fra ydersiden (A) og i et virtuelt tværsnit gennem frøskallen (B) med de markante endothelium celler (pil).

24.07.2019 | Institut for Geoscience, Forskning

Endothelium i frø hos tidlige blomsterplanter

Artikel i New Phytologist skrevet af Else Marie Friis, Peter R. Crane & Kaj Raunsgaard Pedersen

Viser resultater 1 til 15 ud af 159