26.04.2017 | Institut for Geoscience

Professor Andrew Murray modtager prestigefyldt belgisk pris.

Den belgiske ”Fondation Francqui – Stichting” har tildelt professor Andrew Murray, leder af Nordisk laboratorium for Luminescensdatering, Institut for Geoscience, AU, "the International Francqui Chair 2016-2017".

25.04.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Anders Vest Christiansen, Geoscience, medforfatter til artikel i Nature Geoscience

Groundwater salinity influenced by Holocene seawater trapped in incised valleys in the Red River delta plain

25.04.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geoscience fra rummet

Forskere fra Institut for Geoscience og Institut for Ingeniørvidenskab skal i samarbejde med den aalborgensiske virksomhed GOMspace undersøge hvordan de kan blive bedre til at udføre Geoscience fra rummet. Projektet har netop modtaget 500.000 DKK fra Science and Technologys synergimidler til industrikontaktskabende forskningsaktiviteter.

23.03.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Aarhus Universitet får sit eget rumprogram

Den første Aarhus-satellit AUSAT-1 skal give studerende og videnskabsfolk på AU mulighed for en ny tilgang til forskning via satellitter. Projektet ledes af Institut for Fysik og Astronomi, Institut for Ingeniørvidenskab og Institut for Geoscience.

14.03.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Kaj Raunsgaard Pedersen medforfatter til Review artikel i Nature Plants

Palaeobotanical redux: revisiting the age of the angiosperms

Agterdæk på RV Aurora fyldt med containere, lossespil og paravaner til det 3D-seismike system
Udsætning af styrbords GPS bøje
Udsætning af cross-kablet med montering af streamere
Systemet virker!

24.02.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Første succesfulde 3D seismiske kube indsamlet med IGs nye P-cable udstyr

Efter en række test-sejladser i efteråret 2016, indsamlede dele af seismik-gruppen på Geoscience (Per Trinhammer, Egon Nørmark, Katrine Juul Andresen og Lars Rasmussen) i samarbejde med mandskabet ombord på RV Aurora den 16.-19. januar succesfuldt den første højopløselige 3D-seismiske kube ved brug af det nyudviklede P-cable system.

01.02.2017 | Institut for Geoscience

Jordskred kan forebygges med ny dansk forskning

Andrew Murray og Reza Sohbati, NLL / Geoscience, som står bag projektet støttet af FNU, er blevet interviewet af Videnskab.dk. Læs her.

27.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Ung ph.d.-studerende som førsteforfatter til artikel i anerkendt videnskabeligt tidsskrift

Astrid Strunk, Geoscience, har fået sin første videnskabelige artikel udgivet i Nature Comunications.

24.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Kommende postdoc på Geoscience tildelt forskertalent pris

Vivi Kathrine Pedersen modtog den 23. januar 7,5 mio. kr. fra Villum Young Investigator Programme.

18.01.2017 | Institut for Geoscience

Gennembrud i dansk grundvandsforskning

Dansk forskning er helt i front, når det gælder kortlægning af grundvandet. Ialt er lidt mere end 40 procent af det danske land netop kortlagt med henblik på grundvandet.

04.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geoscience skal bane vej for undergrundens grønne varme

Forskere fra Institut for Geoscience deltager i nyt projekt, som med 17 mio. kr. fra Innovationsfonden skal bane vejen for en udnyttelse af varme i den danske undergrund og bidrage til den grønne omstilling af den danske varmeforsyning.

22.12.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geologer har fundet og beskrevet 100 mio. år gammel fossil blomst - ophav til vore dages roser

Kaj Raunsgaard Petersen m.fl. har publiceret opdagelsen i anerkendt videnskabeligt tidsskrift.

20.12.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Analyser af molboøsters giver indsigt i havenes påvirkning på klimaet gennem tusind år.

Karen Luise Knudsen, Geoscience, er medforfatter til artikel i Nature Communication

15.12.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Marit-Solveig Seidenkrantz, Geoscience, indtræder i GEUS' bestyrelse

Ny bestyrelse for GEUS fra 1. januar 2017