Foto: Siv Hastrup Steffensen

18.07.2018 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

De danske brevduer trives ikke i denne varme

Christoffer Karoff fra Institut for Geoscience forklarer til DR, hvordan huller i Solens atmosfære kan være en af grundene til, at danske brevduer har problemer med at finde hjem denne sommer.

13.06.2018 | Institut for Geoscience, Debat

Geoscience på årets Folkemøde på Bornholm

Søren Munch Kristiansen repræsenterer Geoscience på Folkemødet fredag d. 15. juni 2018, kl. 15-16. Debat: Vand er guld værd.

13.06.2018 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Danmark sveder. Er klimaforandringerne med til at gøre varmen endnu varmere?

Mads Faurschou Knudsen fra Geoscience har udtalt sig til DR.

Foto: Shutterstock

13.06.2018 | Institut for Geoscience, Forskning

Bekymring for drivhuseffekten er ikke en ny dille

Forskningen i drivhusgasser og deres betydning for Jordens klima er ikke en ny dille, men har rødder tilbage til før kvantemekanikkens og atomforskningens begyndelse. Marit-Solveig Seidenkrantz har skrevet en klumme til ScienceNordic og Videnskab.dk.

Foto: NASA

04.06.2018 | Institut for Geoscience

The Holocene retreat dynamics and stability of Petermann Glacier in northwest Greenland

Christof Pearce of the Department of Geoscience is co-author on this new study published in Nature Communications.

Foto: The German-Danish North-West Quarter Excavation team

01.06.2018 | Institut for Geoscience, Historie og arkæologi , Offentligheden / Pressen

100 år med flyfoto og remote sensing kan bruges til at forstå en historisk by i Mellemøsten

Det kan også bruges til at dokumentere og beskytte arkæologiske lokaliteter andre steder i verden. David Stott og Søren Munch Kristiansen fra Inst. for Geoscience har sammen med danske og tyske kollegaer en historie i tidsskriftet PNAS.

Foto: Thue Bording

31.05.2018 | Offentligheden / Pressen, Institut for Geoscience

Monitering af oprensning i Kærgård

Institut for Geoscience er med til sammen med Region Midtjylland at teste et nyt oprensningskoncept i Kærgård plantage, hvor grindstedværket igennem en årrække dumpede kemisk affald i klitterne. Anders Vest Christiansen fra Geoscience er med i TV-avisen i Region Syd om oprensningsprojektet.

29.05.2018 | Institut for Geoscience, Koncert / optræden

Marit-Solveig Seidenkrantz repræsenterer Geoscience i ”Future Talks” på Heartland Festival

Den 1. juni 2018 deltager Marit-Solveig Seidenkrantz i “Future Talks” programmet på Heartland Festivallen, som afholdes hvert år på Egeskov Slot, Fyn.

Fotograf: Ejvind Hertz, Skanderborg Museum

22.05.2018 | Offentligheden / Pressen

Forskere fra Geoscience med i det videnskabelige tidsskrift PNAS

Nye arkæologiske udgravninger i Alken Enge, Jylland, Danmark har afsløret en omfattende samling af knoglerester inden for et vådområde på 75 ha. Mindst 82 personer er blevet afdækket. Medforfattere er Søren Munch Kristiansen, Niels Emil Søe og Bent Vad Odgaard fra Geoscience.

17.05.2018 | Offentligheden / Pressen

Forurening i grundvandet i Kærgård Klitplantage

Arbejdet begynder med at rydde op

(Foto: Nicolaj Krog Larsen)

17.05.2018 | Offentligheden / Pressen

Det er gået op og ned for den grønlandske indlandsis gennem 45.000 år

Danske forskere har deltaget i et studie, hvor man nu kan påvise afsmeltningen af Grønlands største isstrøm gennem 45.000 år. Den viden giver bedre indsigt i Indlandsisens bevægelser og hvilke faktorer, der kan spille ind i afsmeltningen. Ikke mindst da det ser ud til, at isstrømmen efter alt at dømme har været mindre end i dag igennem længere…

Aarhus Universitet har indgået en samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser. (Foto: Lars Kruse)

20.04.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser

En delegation fra Kinas Geologiske Undersøgelser besøgte Aarhus Universitet 10. april for at underskrive en samarbejdsaftale, som skal udvide forskningssamarbejdet inden for bioscience og geoscience.

22.03.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Christoffer Karoff udnævnt til medlem af Copernicus Academy

Christoffer Karoff, lektor på Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, er af Europa Kommissionen, blevet udnævnt til det første danske medlem af Copernicus Adacemy.

30.01.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Speciel stjerne kan være en Rosettesten for forståelsen af vores sol

Fjern stjerne giver unik indsigt i Solen. Den nye viden er et vigtigt skridt på vej mod at forstå, hvordan Solen kan føre til klimaforandringer.

Viser resultater 1 til 15 ud af 114

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste