Nyheder

Aarhus Universitet har indgået en samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser. (Foto: Lars Kruse)

20.04.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser

En delegation fra Kinas Geologiske Undersøgelser besøgte Aarhus Universitet 10. april for at underskrive en samarbejdsaftale, som skal udvide forskningssamarbejdet inden for bioscience og geoscience.

22.03.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Christoffer Karoff udnævnt til medlem af Copernicus Academy

Christoffer Karoff, lektor på Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, er af Europa Kommissionen, blevet udnævnt til det første danske medlem af Copernicus Adacemy.

30.01.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Speciel stjerne kan være en Rosettesten for forståelsen af vores sol

Fjern stjerne giver unik indsigt i Solen. Den nye viden er et vigtigt skridt på vej mod at forstå, hvordan Solen kan føre til klimaforandringer.

19.01.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

DHRTC støtter Geological Student Symposium 2018 i Aarhus

Geological Student Symposium 2018 afholdes på Aarhus Universitet, og er en begivenhed med fokus på opbygning af netværk blandt geologistuderende. Symposiet har modtaget 50.000 kr. i støtte fra DHRTC for at styrke fællesskabet på tværs mellem Aarhus Universitet og DHRTC.

19.01.2018 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Millionbevilling fra DHRTC til Geoscience

Lektor Ole Rønø Clausen, lektor Stéphane Bodin og adjunkt Katrine Juul Andresen har fået 7,2 millioner kr. fra Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC), under forskningsprogrammet Tight Reservoir Development.

20.12.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Changes in Greenland’s peripheral glaciers linked to the North Atlantic Oscillation

Aarhus geologer er medforfattere til artikel publiceret i Nature Climate Change

19.12.2017 | Institut for Geoscience

Klimaet reagerer hurtigt, så indsatsen gør en forskel

Den geologiske historie viser, at klimaet ofte reagerer hurtigt på en ydre påvirkning. Klimaindsatsen nytter altså, skriver Marit-Solveig Seidenkrantz, Geoscience, AU

08.12.2017 | Institut for Geoscience

Nyt forskningsprojekt skal gøre oprensning af jordforurening billigere

Bag forsøget i Kærgård Klitplantage står Region Syddanmark i samarbejde med Aarhus Universitet, Department of Geoscience

29.11.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Jan-Pieter Buylaert, NLL/Geoscience AU, medforfatter til artikel i PNAS

Coupled European and Greenland last glacial dust activity driven by North Atlantic climate

29.11.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Adrew Murray, NLL/Geoscience AU medforfatter til artikel i Nature Communications

Counter-intuitive influence of Himalayan river morphodynamics on Indus Civilisation urban settlements

07.11.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Jan A. Piotrowski, professor in geoscience, Honorary Member of Polish Association of Geomorphologists.

At the General Assembly of the Association of Polish Geomorphologists, Jan Piotrowski has been awarded an Honorary Membership of the Association.

02.11.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

New professor at Geoscience

Professor Hamed Sanei has just started his position as Mærsk Oil Chair at the Department of Geoscience, Aarhus University.

26.10.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Innovationsfonden giver stor bevilling til nyt satellit projekt

Forskere fra bl.a. Institut for Geoscience har sammen med de to nordjyske virksomheder 2operate og GomSpace modtaget 7,5 millioner korner fra Innovationsfonden til at undersøge, hvordan såkaldte megakonstellationer, med hundredvis af bittesmå satellitter kan bruges både kommercielt og videnskabeligt.

11.10.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Marit-Solveig Seidenkrantz, Geoscience, udnævnt til co-chief editor for internationalt peer-reviewed tidsskrift

"Climate of the Past" er et IEGU tidsskrift som udgives af Copernicus Publications

Træringe fra dansk egetræ