11.08.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Er vi på vej ind i en ny istid

Normalt varer en istid 80-90.000 år, mens en mellemistid varer 12-15.000 år. Vores nuværende mellemistid startede for 11.700 år siden. Betyder det, at vi er på vej ind i en ny istid?

11.08.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Formation of plateau landscapes on glaciated continental margins

En gruppe forskere fra Geoscience har, med David L. Egholm som førsteforfatter, publiceret en artikel i Nature Geoscience.

14.07.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

A major change in the stratigraphy of the Santorini Volcano in Greece

Walter Friedrich m.fl., Geoscience, AU, publicerer ny artikel om Santorini i International Journal of Geoscience.

03.07.2017 | Medarbejdere, Institut for Geoscience

A tale of a fjord - Limfjord - 10.000 years in 4 minutes

SEDITRAPS er et projekt under Geocenter Danmark som udforsker miljøhistorien ved brug af marine sedimenter samlet i fjorde og kystsystemer i Danmark. Se filmen fra et togt med Aurora i Limfjorden i foråret 2017.

05.05.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Bevilling fra Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers til Marit-Solveig Seidenkrantz

Projekt: Sea-ice variability around Greenland (G-ICE)

Glacial mega-ripples (GMRs) of unspecified origin at Mogenstrup, western Jutland

05.05.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Bevilling fra Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers til Jan Piotrowski, Geoscience

Projekt: Enigmatic glacial landsystems: Deciphering ice-marginal processes of the Scandinavian Ice Sheet (EGSys)

28.04.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Årringsstudier af ændringer i klima og forurening i Grønland

Forskere fra Geoscience, Bioscience, Kemi og Ingeniørvidenskab har modtaget 496.000 DKK fra Science and Technologys midler til synergiskabende aktiviteter.

26.04.2017 | Institut for Geoscience

Professor Andrew Murray modtager prestigefyldt belgisk pris.

Den belgiske ”Fondation Francqui – Stichting” har tildelt professor Andrew Murray, leder af Nordisk laboratorium for Luminescensdatering, Institut for Geoscience, AU, "the International Francqui Chair 2016-2017".

25.04.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Anders Vest Christiansen, Geoscience, medforfatter til artikel i Nature Geoscience

Groundwater salinity influenced by Holocene seawater trapped in incised valleys in the Red River delta plain

25.04.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geoscience fra rummet

Forskere fra Institut for Geoscience og Institut for Ingeniørvidenskab skal i samarbejde med den aalborgensiske virksomhed GOMspace undersøge hvordan de kan blive bedre til at udføre Geoscience fra rummet. Projektet har netop modtaget 500.000 DKK fra Science and Technologys synergimidler til industrikontaktskabende forskningsaktiviteter.

23.03.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Aarhus Universitet får sit eget rumprogram

Den første Aarhus-satellit AUSAT-1 skal give studerende og videnskabsfolk på AU mulighed for en ny tilgang til forskning via satellitter. Projektet ledes af Institut for Fysik og Astronomi, Institut for Ingeniørvidenskab og Institut for Geoscience.

14.03.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Kaj Raunsgaard Pedersen medforfatter til Review artikel i Nature Plants

Palaeobotanical redux: revisiting the age of the angiosperms

Agterdæk på RV Aurora fyldt med containere, lossespil og paravaner til det 3D-seismike system
Udsætning af styrbords GPS bøje
Udsætning af cross-kablet med montering af streamere
Systemet virker!

24.02.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Første succesfulde 3D seismiske kube indsamlet med IGs nye P-cable udstyr

Efter en række test-sejladser i efteråret 2016, indsamlede dele af seismik-gruppen på Geoscience (Per Trinhammer, Egon Nørmark, Katrine Juul Andresen og Lars Rasmussen) i samarbejde med mandskabet ombord på RV Aurora den 16.-19. januar succesfuldt den første højopløselige 3D-seismiske kube ved brug af det nyudviklede P-cable system.

01.02.2017 | Institut for Geoscience

Jordskred kan forebygges med ny dansk forskning

Andrew Murray og Reza Sohbati, NLL / Geoscience, som står bag projektet støttet af FNU, er blevet interviewet af Videnskab.dk. Læs her.

27.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Ung ph.d.-studerende som førsteforfatter til artikel i anerkendt videnskabeligt tidsskrift

Astrid Strunk, Geoscience, har fået sin første videnskabelige artikel udgivet i Nature Comunications.

Viser resultater 1 til 15 ud af 87

1 2 3 4 5 6 Næste