13.09.2019 | Besøg, Institut for Geoscience

Nye geologer på vej

Gry Barfod har været på besøg i 1. klasse på Holme Skole og undervist i geologi.

Foto: Stott et al., 2019, Remote Sensing

06.09.2019 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Lolland og Sønderjylland gemmer muligvis på ringborge fra vikingetiden

Søren Munch Kristiansen fra Geoscience var i TV2 Nyhederne, hvor de også viser HydroGeofysik Gruppens nye tMAG udstyr

Foto: Dorthe Lundh

04.09.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Ny geofysisk teknologi baner vejen for renere vandmiljø

Forskning udført af Den HydroGeofysiske gruppe ved Institut for Geoscience har gjort det muligt at kortlægge markers geologiske lag, så landmænd kan gøde mere effektivt.

04.09.2019 | Institut for Geoscience, Historie og arkæologi

Lolland og Sønderjylland gemmer måske på ringborge fra vikingetiden

Søren Munch Kristiansen, lektor ved Institut for Geoscience, fortæller om ny metode til at lede efter ringborge.

02.09.2019 | Institut for Geoscience, Forskning

Ny artikel om Egtvedpigens oprindelse

Weekendavisen bringer en ny artikel, der belyser de forskellige opfattelser af, hvor Egtvedpigen kommer fra

Årgang 2019

27.08.2019 | Institut for Geoscience

Introdage for nye bachelorstuderende på Geoscience

Der var pyntet med flag da Geoscience onsdag d. 21. august bød velkommen til 3 dages introduktion for de nye bachelorstuderende. Introdagene er en blanding af faglige og sociale arrangementer arrangeret af tutorerne fra andre årgange på uddannelsen.

Lauge Koch in icy water
Researchers at Lauge Koch

22.08.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi, Forskning

Arctic Marine fieldwork in West Greenland

Five researchers from the Department of Geoscience are leaving today on a 3-week expedition on HDMS Lauge Koch.

Independence Fjorden i det nordlige Grønland. Foto: Nicolaj Krog Larsen

07.08.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi, Forskning, Udgivelse

Nyt studie på forsiden af Geology

Videnskabelig artikel om dannelsen af Grønlands fjorde publiceret i Geology

Foto: Else Marie Friis. Figuren viser synkrotronstrålnings-røntgen-mikrotomografisk rekonstruktioner af en frugt med et enkelt frø fra ældre kridttidsaflejringer i USA set fra ydersiden (A) og i et virtuelt tværsnit gennem frøskallen (B) med de markante endothelium celler (pil).

24.07.2019 | Institut for Geoscience, Forskning

Endothelium i frø hos tidlige blomsterplanter

Artikel i New Phytologist skrevet af Else Marie Friis, Peter R. Crane & Kaj Raunsgaard Pedersen

19.07.2019 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Fremtidens klima er årsag til bekymring for danskerne

Marit-Solveig Seidenkrantz fra Geoscience kommenterer på bekymringen i Berlingske

Foto: Søren Kjeldgaard, AU

05.07.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Ny metode til detektion af vand i undergrunden

AU Geoscience forskningsprojekt skal gøre smart teknologi til detektering af vand i undergrunden lettilgængelig og anvendelig i udviklingslande.

02.07.2019 | Institut for Geoscience

Dimission for nye geologer og geofysikere: Giv det tid. Du kommer ind i jobbet med tiden

Glade ansigter, feltvideo og sjove anekdoter dannede fredag d. 28 juni rammen om institut for Geosciences dimissionsfest.

Foto: Lars Kruse

02.07.2019 | Institut for Geoscience

Ny teknologi skal give mere præcise grundvandsmodeller

Artikel i Ingeniøren: Nyudviklet magnetfelt-teknologi fra Aarhus Universitet kan være med til at skabe et langt mere præcist 3D-billede af grundvandsressourcer og jordbundsforhold. Det kan bl.a. bruges til at passe bedre på vores drikkevand.

01.07.2019 | Institut for Geoscience

Forsvunden flymotordel fundet af GEUS-ledet ekspedition

HydroGeofysikgruppen på Geoscience har med SnowTEM været med til at finde en forsvunden flymotordel på Grønland

Prøvetagning i Grønland. Foto: David Egholm

01.07.2019 | Institut for Geoscience

På jagt efter forsvundne iskapper

Artikel i Aktuel Naturvidenskab: Lektor Mads Faurschou Knudsen fra Institut for Geoscience, Aarhus Universitet fortæller om mysteriet om den manglende is og det projekt der har til formål at lokalisere isen.

Viser resultater 1 til 15 ud af 153

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste