Nyheder

Agterdæk på RV Aurora fyldt med containere, lossespil og paravaner til det 3D-seismike system
Udsætning af styrbords GPS bøje
Udsætning af cross-kablet med montering af streamere
Systemet virker!

24.02.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Første succesfulde 3D seismiske kube indsamlet med IGs nye P-cable udstyr

Efter en række test-sejladser i efteråret 2016, indsamlede dele af seismik-gruppen på Geoscience (Per Trinhammer, Egon Nørmark, Katrine Juul Andresen og Lars Rasmussen) i samarbejde med mandskabet ombord på RV Aurora den 16.-19. januar succesfuldt den første højopløselige 3D-seismiske kube ved brug af det nyudviklede P-cable system.

01.02.2017 | Institut for Geoscience

Jordskred kan forebygges med ny dansk forskning

Andrew Murray og Reza Sohbati, NLL / Geoscience, som står bag projektet støttet af FNU, er blevet interviewet af Videnskab.dk. Læs her.

27.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Ung ph.d.-studerende som førsteforfatter til artikel i anerkendt videnskabeligt tidsskrift

Astrid Strunk, Geoscience, har fået sin første videnskabelige artikel udgivet i Nature Comunications.

24.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Kommende postdoc på Geoscience tildelt forskertalent pris

Vivi Kathrine Pedersen modtog den 23. januar 7,5 mio. kr. fra Villum Young Investigator Programme.

18.01.2017 | Institut for Geoscience

Gennembrud i dansk grundvandsforskning

Dansk forskning er helt i front, når det gælder kortlægning af grundvandet. Ialt er lidt mere end 40 procent af det danske land netop kortlagt med henblik på grundvandet.

04.01.2017 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geoscience skal bane vej for undergrundens grønne varme

Forskere fra Institut for Geoscience deltager i nyt projekt, som med 17 mio. kr. fra Innovationsfonden skal bane vejen for en udnyttelse af varme i den danske undergrund og bidrage til den grønne omstilling af den danske varmeforsyning.

22.12.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geologer har fundet og beskrevet 100 mio. år gammel fossil blomst - ophav til vore dages roser

Kaj Raunsgaard Petersen m.fl. har publiceret opdagelsen i anerkendt videnskabeligt tidsskrift.

20.12.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Analyser af molboøsters giver indsigt i havenes påvirkning på klimaet gennem tusind år.

Karen Luise Knudsen, Geoscience, er medforfatter til artikel i Nature Communication

15.12.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Marit-Solveig Seidenkrantz, Geoscience, indtræder i GEUS' bestyrelse

Ny bestyrelse for GEUS fra 1. januar 2017

28.11.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Energilagring i sten

Geoscience, AU, deltager i projekt om fremtidig lagring af store mængder energi i 600 grader varm ovn med sten

15.11.2016 | Institut for Geoscience

Nordgrønlandske sten viser hvornår indlandsisen forsvinder

DR besøgte i sommeren 2016 Station Nord i Grønland for at fortælle om klimaforskningen på stedet. Her traf de bl.a. geologer fra Aarhus Universitet.

07.11.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Aarhus Universitet, SkyTEM og Danmark er i alle de store nyhedskanaler i USA

Forskere fra USGS, University of Wyoming og Aarhus Universitet er i gang med at kortlægge undergrunden i en af USAs helt store ikoner - Yellowstone National park. Historien er gået viralt. Læs nogle af de mange artikler her.

FOTO: Martin Særmark-Thomsen, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

27.10.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geologer på arbejde hos Forsvaret

I udgravninger på Aalborg Kaserners jord er geologer og arkæologer fra AU i gang med at samle viden om gamle marker

11.10.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Geoscience nummer 80 på NTU ranglisten

Geoscience rykker hele 20 pladser frem på National Taiwan University Ranking-listen (NTU) og er nu nummer 80 på listen.

10.10.2016 | Institut for Geoscience, Medarbejdere

Professor Charles Lesher valgt som GSA Fellow

Charles Lesher er blevet valgt som Geological Society of America Fellow og hædret ved GSA's årsmøde og prisoverrækkelse i Denver, Colorado

Viser resultater 1 til 15 ud af 75