Foto: Gomspace, Wiegaarden, ESA

06.12.2018 | Institut for Geoscience, Institut for Fysik og Astronomi, Offentligheden / Pressen

Opsendelse gik efter planen: Aarhusiansk satellit har kurs mod rumstation

En satellit bygget af aarhusianske studerende er onsdag aften på vej mod Den Internationale Rumstation (ISS). Det er Aarhus Universitets første satellit, og den er navngivet Delphini-1 efter de to delfiner i universitetets segl.

Foto: Christoffer Karoff

03.12.2018 | Institut for Fysik og Astronomi, Institut for Geoscience

AU sender sin egen satellit ud i rummet

Foto: Anne Sofie Søndergaard

29.11.2018 | Offentligheden / Pressen

Kæmpe sten fundet på en mark

En sten på 27 ton er dukket op på en østjysk mark ved Hørning

19.11.2018 | Institut for Geoscience, Forskning

Meteorkrater fundet på Grønland

Meteorkrateret på 31 km. i diameter er fundet under indlandsisen i Nordgrønland.

19.09.2018 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Ny teknologi til kortlægning af vand og mineraler

Politiken havde en hel forside på en historie om hvordan teknologi, oprindeligt udviklet på Aarhus Universitet i HydroGeofysik Gruppen, nu bruges til kortlægning af vand og mineraler over hele verden.

Foto: Siv Hastrup Steffensen

18.07.2018 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

De danske brevduer trives ikke i denne varme

Christoffer Karoff fra Institut for Geoscience forklarer til DR, hvordan huller i Solens atmosfære kan være en af grundene til, at danske brevduer har problemer med at finde hjem denne sommer.

13.06.2018 | Institut for Geoscience, Debat

Geoscience på årets Folkemøde på Bornholm

Søren Munch Kristiansen repræsenterer Geoscience på Folkemødet fredag d. 15. juni 2018, kl. 15-16. Debat: Vand er guld værd.

13.06.2018 | Institut for Geoscience, Offentligheden / Pressen

Danmark sveder. Er klimaforandringerne med til at gøre varmen endnu varmere?

Mads Faurschou Knudsen fra Geoscience har udtalt sig til DR.

Foto: Shutterstock

13.06.2018 | Institut for Geoscience, Forskning

Bekymring for drivhuseffekten er ikke en ny dille

Forskningen i drivhusgasser og deres betydning for Jordens klima er ikke en ny dille, men har rødder tilbage til før kvantemekanikkens og atomforskningens begyndelse. Marit-Solveig Seidenkrantz har skrevet en klumme til ScienceNordic og Videnskab.dk.

Foto: NASA

04.06.2018 | Institut for Geoscience

The Holocene retreat dynamics and stability of Petermann Glacier in northwest Greenland

Christof Pearce of the Department of Geoscience is co-author on this new study published in Nature Communications.

Foto: The German-Danish North-West Quarter Excavation team

01.06.2018 | Institut for Geoscience, Historie og arkæologi , Offentligheden / Pressen

100 år med flyfoto og remote sensing kan bruges til at forstå en historisk by i Mellemøsten

Det kan også bruges til at dokumentere og beskytte arkæologiske lokaliteter andre steder i verden. David Stott og Søren Munch Kristiansen fra Inst. for Geoscience har sammen med danske og tyske kollegaer en historie i tidsskriftet PNAS.

Foto: Thue Bording

31.05.2018 | Offentligheden / Pressen, Institut for Geoscience

Monitering af oprensning i Kærgård

Institut for Geoscience er med til sammen med Region Midtjylland at teste et nyt oprensningskoncept i Kærgård plantage, hvor grindstedværket igennem en årrække dumpede kemisk affald i klitterne. Anders Vest Christiansen fra Geoscience er med i TV-avisen i Region Syd om oprensningsprojektet.

29.05.2018 | Institut for Geoscience, Koncert / optræden

Marit-Solveig Seidenkrantz repræsenterer Geoscience i ”Future Talks” på Heartland Festival

Den 1. juni 2018 deltager Marit-Solveig Seidenkrantz i “Future Talks” programmet på Heartland Festivallen, som afholdes hvert år på Egeskov Slot, Fyn.

Viser resultater 1 til 15 ud af 120

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste