20.05.2020 | Udgivelse, Institut for Geoscience

Udgivelse af ny artikel, der sammenligner prøvetyper

Professor Hamed Sanei er med i artikel, der undersøger forskellige prøvetyper

07.05.2020 | Institut for Geoscience, Udgivelse

Bogudgivelse: "Particle Sizing in Geosciences: Explanation of Various Techniques and Pre-treatments"

Charlotte Rasmussen, laboratorieleder ved Institut for Geoscience, har fået udgivet en e-bog

Henrieka Detlef
Anders Damsgaard

04.05.2020 | Institut for Geoscience, Kommende studerende

To geologer modtager det prestigefyldte Marie Skłodowska-Curie stipendium

Henrieka Detlef og Anders Damsgaard fra Institut for Geoscience ved Aarhus Universitet modtager det meget prestigefyldte Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship. Det er første gang, Instituttet opnår to stipendier i samme ansøgningsrunde.

Christoffer Karoff og Lone Frank

04.05.2020 | Institut for Geoscience, Forskning, Miljø, klima og energi

Podcast: Solpletter i comeback

Lektor Christoffer Karoff fra Institut for Geoscience har snakket med Lone Frank fra Weekendavisen om, hvordan Solen påvirker klimaet og hvilken intellektuel udvikling han har gennemlevet de sidste 12 år.

Else Marie Friis

01.05.2020 | Institut for Geoscience, Medarbejdernyhed

Else Marie Friis valgt som Foreign Member of the Royal Society

Professor Emerita ved Institut for Geoscience, Else Marie Friis, er blevet valgt som Foreign Member of the Royal Society.

(L. O'Dwyer Brown, Aarhus University)

27.04.2020 | Institut for Geoscience, Udgivelse

Ny artikel i Nature Geoscience: Iron isotope fractionation at the core–mantle boundary by thermodiffusion

Professor Charles E. Lesher og adjunkt Gry Barfoed fra Institut for Geoscience på Aarhus Universitet har i samarbejde med flere andre skrevet en artikel om Jordens kerne, der muligvis lækker isotoper af tungt jern

15.04.2020 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Satellit-øjne kigger ned på kloden

Hør Lektor Christoffer Karoff fortælle, hvordan geologer med satellitdata kan redde verden

Copernicus Masters

07.04.2020 | Institut for Geoscience, Entrepreneurship, Møde

Copernicus Masters skudt i gang

Sammen bruger vi rummet, hver for sig

19.03.2020 | Institut for Geoscience, Forskning

Ny artikel på Videnskab.dk om kæmpestjernen Betelgeuse

Superhovsa: Betelgeuse er ikke i gang med at eksplodere i supernova

03.03.2020 | Institut for Geoscience, Udgivelse, Forskning

Ny artikel i Scientific Reports om relationen mellem vulkanisme og masseuddøen

Nye analyser af platin-gruppe grundstofferne støtter hypotesen om at vulkanisme er årsagen til masseuddøen i slutningen af Trias perioden for 201 mio. år siden

Arrokoth er en komet med en form, som bærer præg af at være dannet af to sammensatte objekter. (Foto: NASA/John Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute/Roman Tkachenko)

14.02.2020 | Institut for Geoscience

En snemand gør os klogere på hvordan Jorden er dannet

Det er ikke kun i Disneys Frozen, at man finder en populær snemand. I videnskabelige kredse er fokus rettet mod en helt anden snemand: en ude i rummet. Denne snemand hedder Arrokoth, og den kan måske lære os mere om, hvordan planeter bliver dannet. Vores lektor Christoffer Karoff har snakket med Videnskab.dk om "rum-snemanden", og du kan…

(Foto: NSO/NSF/AURA)

30.01.2020 | Institut for Geoscience, Natur og teknologi

"Aldrig set før: Her er verdens mest detaljerede billeder af Solens boblende ildhav". Ny artikel om Solen i videnskab.dk

Christoffer Karoff, Lektor ved Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, fortæller om det nye teleskop på Hawaii: Daniel K. Inouye Solar Telescope, der netop har taget sine første billeder af Solen.

Taal-vulkanen (foto: Google Earth)

15.01.2020 | Institut for Geoscience, Presseklip

Vulkanen Taal er blandt verdens 10 farligste vulkaner

Gry Barfod, adjunkt ved Institut for Geoscience på Aarhus Universitet, fortæller i artikel i Berlingske Tidende hvorfor, Taal-vulkanen i Filippinerne er så farlig.

15.11.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

Grønlands indlandsis kan reagere hurtigt og uventet på klimaforandringer

Ny forskning komplicerer vores billede af, hvordan afsmeltningen af is ved Grønland foregår

15.11.2019 | Institut for Geoscience, Miljø, klima og energi

700 'forskere og fagfolk' afblæser klimakrisen i åbent brev til FN, men brevet er noget sludder

Der er ingen klimakrise, lyder det i et åbent brev til FN, som over 700 personer, der angiveligt er forskere og fagfolk, har underskrevet. Men brevet er fyldt med stråmænd, halve sandheder, og det meste af det er noget sludder, lyder det blandt andet fra fem klimaforskere.

Viser resultater 1 til 15 ud af 172

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste