Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ekskursion med Dansk Geologisk Forening

Dansk Geologisk Forening afholder en 2-dages ekskursion med temaet "Tektoniske spor i nutidens landskaber"

02.04.2019 | Susanne Weis Fogh

Dato lør 11 maj søn 12 maj
Tid 10:00    16:00
Sted Horsens

Udsnit af Per Smeds kort

2-dages ekskursion til det Midtjyske 11. og 12. maj 2019

 

Temaet for ekskursionen vil være Tektoniske spor i nutidens landskaber og hvordan det kan erkendes i området omkring Horsens Fjord og på Juelsmindehalvøen samt i det prækvartære højland i Midtjylland.

Ekskursionen starter kl. 10 lørdag d. 11. maj med en fælles introduktion på VIA i Horsens – adressen er Chr. M. Østergaardsvej 4. Herefter går turen i fælles bus til området syd for Horsens Fjord, hvor vi bl.a. besøger Juelsmindehalvøens kystlokaliteter samt diskuterer hvilke kræfter, der har været med til at forme det nuværende terræn.  Claus Heilmann Clausen har lovet at dele ud af sin viden om de paleogene aflejringer, vi besøger på turen.

Ca. kl. 17 er vi tilbage i Horsens, hvorefter der er mulighed for festmiddag og overnatning i Fængslet i Horsens.

Søndag 12. maj starter bussen kl. 9 og vi forventer at være tilbage i Horsens ca. kl. 16. Dagen indledes med en tur i det kuperede landskab nord for Horsens Fjord, hvor Holger Lykke-Andersen vil fortælle om forhistorien til den markante dal med Horsens Fjord og Hansted ådal. Herefter kører vi mod nordvest ind over Gudenådalen, hvor vi besøger de fine blotninger i sandgraven i Voervadsbro.  Her har Erik Skovbjerg Rasmussen lovet at være med og fortælle om de neogene aflejringer, vi kommer til at se.  Turen går også forbi nogle spektakulære terrænstriber nord for Salten Langsø samt en ”on-off” sø ved Nørre Snede.

 

Information om tilmelding findes på Dansk Geologisk Forenings side.

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 1. maj 2019.

 

 

Institut for Geoscience, Forelæsning / foredrag